5è fòrum d’innovació: m-Learning la realitat de la formació mòbil

español | english

Pau Yanez

 

 

L’experiència obtinguda per ITEM Formación en l’àmbit de la formació en idiomes a través de dispositius mòbils ha permès valorar quines són les tecnologies mòbils més eficients per a l’assoliment d’objectius formatius reals.

   

Projectes com “Español a la Carta“, innovadors i pioners a l’estat espanyol són una realitat gràcies a la constant millora en les tecnologies mòbils que permeten crear continguts formatius de qualsevol naturalesa incloent-hi elements multimèdia com vídeos, àudios i que permeten una alta interacció per als alumnes. Aquesta varietat de recursos fomenten la motivació, la implicació en el procés d’aprenentatge i creen una nova metodologia d’aprenentatge en les noves tecnologies: m-Learning.

El m-Learning o mobile learning és l’evolució de l’e-Learning, és a dir, és possible fer formació a través d’Internet mitjançant les noves tecnologies i a més és possible fer-ho utilitzant dispositius mòbils amb accés a la xarxa.

Aquesta evolució del concepte d’e-Learning aporta millores a la formació en algunes punts importants:

 

 • Es pot accedir a continguts formatius en qualsevol lloc i en qualsevol moment “Anytime, anywhere”.
 • La formació pot ser molt més concreta, personalitzada i enfocada a les necessitats concretes de l’alumne. Les anomenades píndoles d’aprenentatge amb objectius formatius concrets enfocats a desenvolupar coneixements i habilitats específiques. “Just for me”.
 • És un canal de comunicació bàsic en les relacions entre persones i entre institucions amb persones. La formació ha d’utilitzar els canals més eficients de comunicació per guanyar en qualitat.

Al 5è forum d’innovació del proper 3 d’octubre, Pau Yanez de l’equip pedagògic de Itemformación, ens introduirà al m-Learning i ens exposarà algunes experiències dutes a terme per el seu equip sobre continguts formatius per a dispositius mòbils.

Anuncis
3 comentaris

3 thoughts on “5è fòrum d’innovació: m-Learning la realitat de la formació mòbil

 1. Buenos días, soy alumna de la UOC desde hace 3 años, estaría interesa en poder participar en este proyecto, poder compartir con alumnos nativos ingleses esa experiencia para poder mejorar el idioma. No sé si actualmente es posible.
  Espero vuestra respuesra.
  Gracias
  Maribel Corral

 2. Relacionat amb aquest tema, s’ha publicat un llibre molt interessant que recull les ponéncies del 1st International M-Libraries Conferece, http://library.open.ac.uk/mLibraries/2007/index.html

  El llibre porta per títol “M-libraries: libraries on the move to provide virtual access” i està disponible a la Biblioteca de la UOC.

  Espero que aquesta informació us resulti d’interés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s