4t fòrum d’innovació: Mediascapes

español | english

Mediascapes: Itineraris formatius, culturals i turístics

Narcís Vives

Mediascapes
Foto: mscapers.com

La Tecnologia dels mediascapes, que ha estat desenvolupada pel Laboratori Hewlett Packard de Bristol permet generar Jocs i itineraris multimèdia basats en la localització, de gran interès per a l’educació i el turisme. Amb una PDA o dispositiu mòbil amb GPS i uns auriculars, l’usuari (turista, alumne, caminant…) pot recórrer un itinerari guiat per GPS, visitant i descobrint algun lloc interessant amb imatges, vídeos i sons que s’activen a mesura que avança en el seu recorregut, i que li permeten reviure una experiència multimèdia a partir de la immersió en una història que té un component importantíssim en l’àudio, i que completa amb seqüències de fotografies, vídeos i jocs interactius en Flash.

Es poden programar dos tipus d’itineraris; els ancorats, pensats per a un lloc concret i específic del planeta, i els portables, que permeten reproduir l’experiència a qualsevol lloc, i que gràcies a Internet es poden distribuir fàcilment per ser reproduïts en altres indrets.

A la sessió del proper 23 de maig, Narcís Vives (Director de Itinerarium) mostrarà simulacions d’alguns mediascapes que ha desenvolupat a Itinerarium:

  • Un joc de pistes sobre herbes remeieres per a gent gran, portat a terme a Callús, el Bages.
  • Un mediascape literari sobre un conte de Clarín: Boroña, que representa la tornada d’un Indiano al seu poble natal, Prendes, Astúries, després de 30 anys d’estada a Mèxic. En un tram de dos quilòmetres, i mitjançant un joc de pistes, invitem el/la caminant a reviure el conte.
  • El Laberint musical: Joc de localització en què s’invita els participants a recórrer els diferents passadissos del Laberint guiats per la música de tres grans compositors:  Chopin, Casals i Britten. Ells aconsellen sobre el camí a seguir quan arribem a una cruïlla de camins.
  • Un mediascape portable, el joc del relleu asturià: Es tracta d’una activitat de localització amb GPS a partir d’un mapa d’Astúries georeferenciat i portable a qualsevol espai obert. Els participants hauran de descobrir les principals serralades, ries i caps de la Comunitat Asturiana mentre es desplacen sobre el mapa.
Anuncis
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s